Istaknuti likovni umjetnici i vajari šeste međunarodne likovne kolonije „Kolo“ u posjeti Gradu Sunca

Šesta međunarodna kolonija „Kolo“ održava se u Trebinju od 6. do 13. juna. Istaknuti likovni umjetnici i vajari iz zemlje i regiona tokom sedmodnevnog boravka u Trebinju druže se i stvaraju umjetnička djela koja će darovali fundusu Muzeja Hercegovine, ali i humanitarnoj aukciji slika koja je 10. juna održana u Kulturnom centru.


Treći put gost koloniji je Mišo Vemić koji je imao samo riječi pohvale za organizatore humanitarne aukcije kao i za samo Trebinje.


"Svi smo zadovoljni i lijepo se osjećamo u gradu podno Leotara. Ova veče je posebna jer dajemo humanitarni doprinos za one kojima je potrebna pomoć. Znam da je to malo, ali to je od srca", rekao je Vemić.


Slikar Naod Zorić po drugi put je učesnik kolonije i oduševljen je Trebinjem.


"Trebinje je nestvaran grad, čaroban, lijep, sa brdima okolo. Dobra je atmosfera i nama je ovdje prelijepo. Sve je značajno gdje ljudi jedni druge pomažu. Naš život ne postoji samo radi nas, naš život treba da bude u slozi, zajedništvu, sabornosti, da jedni druge pomažemo kad treba", kategoričan je Zorić.


Grad Sunca prepoznao je ovaj događaj kao izuzetno važan kulturni događaja te  danas ugostio učesnike kolonije na ručku u konobi etno sela . Putem fotografija prenosimo vam dio našeg druženja.